Beskrivelse
Fra ide til bog.
Den grønne hue. Nisserners hemmelige verden.
Jeg kan huske jeg på et tidspunkt syntes der var for mange genudsendelser af de gamle julekalendere og at der ikke rigtig var nogle gode julebøger. Så fik jeg grund ideen til min bog. Angående processen, har kigget lidt I mine gamle kalendere og fundet frem til følgende:
2010:
d. 21. november kl. 10.35: Jeg opretter det dokument der kom til at indeholde den første version af bogen. Jeg startede faktisk med at kalde bogen for: Den røde hue.
2012:
d. 7. marts: Jeg blev færdig med bogen. 204 A4 sider var det blevet til og jeg var pænt stolt af mig selv :)
d. 12. marts: Jeg startede på min første gennemgang af bogen. Siderne blev printet ud og der blev streget over og skrevet noter i vildskab :)
Samtidig fik Janni (min kone), også et eksemplar til gennemlæsning.
d. 8. april: Jeg blev færdig med gennemgangen d. 3. april, men det tog lige nogle dage at overføre alle noterne til computeren.
d. 2. juni: Nu var jeg også færdig med de punkter som Janni havde noteret. Bogen var klar til at sende ind til forlag. Sådan, yes! Peace of cake, nu skulle millionerne snart rulle ind på kontoen ;)
d. 8. juni: Jeg sender manuskriptet ind til tre forlag: Gyldendal, Egmont og Politikkens forlag.
Alle tre giver afslag! Det var en spand kold vand i hovedet. Jeg får at vide fra et af forlagene, at jeg bør gøre bogen kortere og have mere dialog.
Jeg springer på hesten igen. Skærer 25 sider af bogen og tilfører mere dialog samt retter andre småting. Utroligt som man altid kan finde ting der kan rettes :)
November/december: Så sendte jeg den til tre nye forlag. Igen afslag. Avs...
2013:
d. 10. januar: Jeg allierer mig så med en bibliotekar som gerne vil læse bogen igennem. Det bliver hun færdig med i feburar.
d. 3. april: For at være på den sikre side får jeg en professionel manuskriptlæser til at gennemgå bogen. Hun er hård, meget hård :) Blandt andet siger hun: "Kill your darlings." Hvilket betyder at man ofte bliver nødt til at skære hele personer eller favorit-steder ud af bogen, fordi det ikke er essentielt for handlingen. Det gør ondt helt ind i kul-kuglen:)